Banka Kredi

Düşük Faizli Ev Kredisi Geliyor. Düşük Faizli Ev Kredisinden Kimler Yararlanabilir?

Yeni ev sahibi olmak isteyenler için uygun fiyatlı ve Düşük Faizli Ev kredisi Geliyor ve Düşük Faizli Ev Kredisinden Kimler Yararlanabilir? başlıklı yazımızla gündemden düşmeyen konu ilealakalı sorularınızı açıklıkla, anlaşılır bir şekilde açıklamaya çalışacağız.Ekonomik krizin etkisini yoğun bir biçimde gösterdiği günümüzde ev sahibi olmanın maliyeti bir hayli artmış durumdadır. Yüksek enflasyonun etkileri konut fiyatlarında da kendisini göstermektedir. İnşaat maliyetindeki artışlar ev almak isteyenlerin bu isteklerini ertelemek zorunda bırakıyor. Hükümet, düşük faizli ev kredisi için çalışma yapıyor. Düşük faizli ev kredisinden kimler Yaralanabilir? sorularının cevabını aktarıyoruz. İşte haberin detayları…

Kira oranlarındaki artışı belli bir seviyede tutmak için getirilen %25’lik oran reel hayatta karşılık bulamıyor. Ev sahipleri enflasyon karşısındaki değer kaybını çeşitli yöntemler kullanarak kiracılarına yansıtıyor yada türlü bahaneler ile evin tahliye edilmesi için kiracıları zor durumda bırakıyor. Bu sebepler ile kiracılar bir an önce ev sahibi olabilmek için kredi imkanı sağlanmasını talep eder duruma geldi. Ev fiyatları yüksek olduğu için krediye ihtiyaç fazlalaşıyor.

Düşük Faizli konut Kredisi Geliyor

Bankaların verdiği kredilerin faiz oranları epey yüksek ve geri ödeme şartları ağır olduğundan emlak sektörü de bu durumdan etkilenmiş görünüyor. Hepinizin bildiği gibi Temmuz 2024 tarihinde %25’lik kira zammı oranının süresi dolacak. Tam bu noktada hükümet yetkilileri bu durum karşısında harekete geçiyorlar. Ev kredilerindeki faiz oranını düşürerek ev almak isteyen kiracılara düşük faiz oranlı kredi imkanı sunmak üzere taslak çalışmalar yapan hükümet yetkilileri bu duruma çözüm bulma gayretine düşmüş durumdalar.

Diğer taraftan ekonomi yönetimi kurmayları ekonomik sıkılaştırma politikasının devam edeceği yönünde beyanatlarına devam ediyorlar. Sosyal konut politikaları yeterli olmadığı için ev sahipliği oranı %56,2 ye geriledi. Düşük faizli konut kredisi verilerek bu sorunun aşılabileceğini öngören sektörün uzman isimleri bir an önce çalışmanın tamamlanın tamamlanıp hayata geçirilmesini ısrarla talep ediyor ve bu sorunun üretilecek yeni konutlar ve düşük gelirliler için üretilecek sosyal konutlarla bir nebze olsun giderileceğini savunuyorlar.

Konut Kredisi Faiz Oranları Ne Olacak?

Taslak çalışmaya göre 1.20, 1.50, 2.00 kredi oranlarında aşağıdaki ödeme planı ön görülmektedir.

1.000.000  Lira Konut Kredisine 1.20 Oranında Faizle

  • 120 ay vadeyle kullanan birisi her ay 15.768 Lira
  • 180 ay vadeye 13.587 Lira,
  • 240 ay vadeye aylık 12.726 Lira

1 milyon Lira Krediyi 1.50 Oranında Faizle

  • 120 ay boyunca her ay 18.018 Lira,
  • 180 ay vadede 16.104 lira
  • 240 ay vadede her ay 15.433 lira

1.000.000  Lira Konut Kredisine 2.00 Oranında Faizle

  • 120 ay vadede aylık 22.048 Lira,
  • 180 ay vadede 20.582 Lira
  • 240 ay vadede ise 20.174 Lira ödeme yapılması gerekiyor.

İçinde bulunduğumuz şartlarda 1.20 gibi bir faiz oranının zor olduğunu söyleyen ekonomistler para sıkılaştırma politikasının bu oranlara izin vermeyeceği yönünde de tahminlerini dikkate almak gerektiğini söyleyebiliriz.

Düşük Faizli Ev Kredisinden Kimler Yararlanabilir?

 

Düşük faizli kredi imkanından yararlanabilmek için belli şartların gerçekleştiği yönünde birden fazla söylenti var. bunlardan bazıları şunlar;

  • 18 yaşından büyük T.C. olmak
  • Hane içi belirli bir gelir düzeyine sahip olmak
  • Düşük Faizli ev kredisinden yararlanabilmek için kişinin konutunun olmaması gerekiyor.
  • Kişinin konut alacağı ilde son bir yıllık süreçte satış yapmamış olması da düşük faizli  konut kredisi kriterlerine uygun olması.
  • Kredi talep edilen konutun bitmiş, belirli oranda tamamlanmış ve yeni proje statüsündeki konut olması
  • 1. ve 2. Bölge özelinde başvuru öncesindeki son 12 aylık süreçte ikamet koşulu bulunuyor.

gibi şartları şartların ileri sürülmesi bekleniyor.

Not: Yukarıda geçen rakamlar kesinlik içermemekle beraber taslak olarak düşünülen miktarlardır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu